Montage hulp ruitenwissers

Wanneer zijn ruitenwissers mogelijk aan vervanging toe?

Er zijn een aantal factoren waaraan u mogelijk kunt merken dat uw ruitenwissers niet meer optimaal werken:

  1. Haperen: Het blad drukt niet hard genoeg of ongelijkmatig tegen de voorruit.
  2. Strepen: Het rubber is beschadigd of versleten.
  3. Geluid: Het rubber is beschadigd of versleten of de verbindingen van de bladhouder zitten los.
  4. Slijtage: Beschadiging/slijtage als gevolg van uitdroging door zonlicht.
  5. Beschadigde ruit: Kapotte bladen kunnen het glas beschadigen.
  6. Ondeugdelijke montage: Arm of bladhouder zijn slecht vastgezet of het verkeerde blad is gemonteerd.
  7. Slijtage-indicator: Een ruitenwisser kan een slijtage-indicator hebben. Deze kan tevens aangeven wanneer de ruitenwissers best dienen te worden vervangen.

Zelf u ruitenwisser vervangen!

Oude ruitenwissers verwijderen
De eerste stap bij het vervangen van je ruitenwissers is het verwijderen van de oude ruitenwissers. Ga daarbij voorzichtig te werk want de ruitenwisserarm is vervaardigd uit metaal, terwijl je autoruit van glas is. Eén verkeerde beweging en je kan de ruit bekrassen of zelfs doen barsten.

Hoe ga je daarbij te werk? Om de oude ruitenwisser te verwijderen moet je de volledige ruitenwissermontage van de ruit wegtrekken. Houd met één hand de ruitenwisserarm vast en gebruik je andere hand om de kleine klep in te drukken aan de onderzijde van de ruitenwisser, daar waar het de metalen arm treft. Met het klepje ingedrukt kan je de ruitenwisser van de arm laten afglijden: trek het midden naar de onderkant van de ruitenwisserarm toe.

Voorkom een gebarsten voorruit
De metalen armen van ruitenwissers bevatten een springveer die de wissers tegen de ruit drukt in geval van een storm. Dat betekent echter dat de metalen arm zonder de zachte rubberen wisser heel wat schade kan aanrichten aan de autoruit.

Voorkom om die reden dat de arm van de ruitenwisser terugschiet en de autoruit raakt. Plaats de arm van de ruitenwisser voorzichtig en veilig tegen de ruit, zelfs al moet je je alleen maar omdraaien om de nieuwe ruitenwisser te nemen.

Nieuwe ruitenwissers opstellen
Als je de nieuwe ruitenwisser in je handen hebt en de lege wisserarm bekijkt, dan kan je je soms moeilijk voorstellen hoe alles in elkaar past. De truc bestaat erin om eerst alles op te stellen alvorens je alles vastklikt.

Bekijk die zijde van de ruitenwisser die bevestigd is aan de metalen arm. Je merkt dan dat één uiteinde van de plastic klep vlak is en dat de andere bovenaan gebogen is. Roteer vervolgens de plastic klep totdat de boog naar het blad van de wisser gericht is.

Houd de ruitenwisser nu ondersteboven naast de metalen arm van de ruitenwisser. Dan zie je dat de boog in de arm - in de vorm van een haak - overeenkomt met het gebogen uiteinde van de plastic klep.

Nieuwe ruitenwissers vastklikken
Nu je alles opgesteld hebt, kan je de onderdelen in elkaar steken zodat het geheel stevig vast zit. Dat doe je zo:

Hieronder ziet u een voorbeeld zoals onze Flexwiper Original gemonteerd moet worden op een haakbevestiging, hetzelfde basisprincipe geldt natuurlijk ook voor onze andere ruitenwissers.

                                                                                             

2013 - 2014 Alle rechten voorbehouden flexwiper.nl | Ontwikkeld door Bulldog Media